Notre céramiste réalise un plat unique en céramique avec son tour et ses outils dans l'atelier à Fosses-la-ville.

Onze geschiedenis

Welkom bij Capieaux Frédéric , Belgische architect en keramist die al bijna 10 jaar gepassioneerd is door het creëren van unieke keramische stukken.

Wij nodigen u uit om het ongelooflijke universum te ontdekken waar vakmanschap en passie samenkomen om authentieke en originele creaties voort te brengen.

E-winkel

Artistieke opkomst:

"Oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Namen in België, na een opleiding tot pottenbakker bij Charles Stroobants in Gembloux, heb ik mijn artistieke ambities omgezet in tastbare prestaties.
Als autodidact, veelzijdig kunstenaar werk ik vooral graag met verschillende materialen, waaronder klei en glas .

Ik waagde het om mijn gedraaide stukken te herwerken , uit te snijden en te beeldhouwen om ze nieuwe vormen te geven, en ze vervolgens te integreren in composities waarin betonnen , stalen en aluminium panelen werden gecombineerd.

De kubus en de kunst van het enkelvoudig creëren:

“Toen ontstond de passie voor emailleerwerk .
Na een opleiding emaillechemie gevolgd te hebben bij Joelle Swanet, leek het maken van mijn eigen emaille voor mij vanzelfsprekend.
Alle creaties , met unieke kleuren, presenteren daarom bijzondere vormen , inclusief een middelpunt: de Kubus.

Artistieke verkenning:

"Ik werk vooral graag met verschillende materialen , met name klei en glas . In 2021 had ik de eer geselecteerd te worden om deel te nemen aan de Biënnale de l'Art Céramique in Andenne , een erkenning van mijn artistieke inzet en mijn creatieve evolutie.

Geurkaarsen: artistieke fusie

Het idee om geurkaarsen te maken leek voor de hand liggend, waarbij mijn passie voor vakmanschap en mijn aantrekkingskracht voor boeiende geuren harmonieus samengingen. Door de vele creatieve mogelijkheden van keramiek te verkennen, realiseerde ik me dat ik mijn artistieke veld buiten de beeldhouwkunst kon verbreden. Geurkaarsen zijn voor mij een nieuw canvas geworden, een nieuw medium om te verkennen, waar visuele esthetiek en reukervaring samenkomen.